

Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne.
To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku.
Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Podstawowe informacje
Liczba stron: 216
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wydawca: Hanami
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydanie: 2023
Akcesoria i dodatki
Opinie o produkcie
Ocena ogólna:
Ocena rozgrywki:
Złożoność:
Losowość:
Interakcja:
Ocena ogólna:
Ocena rozgrywki:
Złożoność:
Losowość:
Interakcja: