Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni.
Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
- Od kiedy Japończycy jadają sushi?
- Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem?
- Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków?
- Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze restauracje - wcześniej czy później
niż we Francji?
- Jakiej potrawy nigdy nie spróbuje cesarz?
- Z czego w Kraju Kwitnącej Wiśni przygotowuje się desery i słodycze?
Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie Państwo w tej książce - pierwszej w Polsce publikacji poświęconej japońskiej kulturze żywieniowej.
Podstawowe informacje
Liczba stron: 176
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wydawca: Hanami
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydanie: 2006
Akcesoria i dodatki
Opinie o produkcie
Ocena ogólna:
Ocena rozgrywki:
Złożoność:
Losowość:
Interakcja:
Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również
SLOYCA Koszulki Standard CCG Premium (63,5x88mm), 100 szt.
SLOYCA Koszulki Standard American Premium (56x87mm) 100 szt..
SLOYCA Koszulki Standard American Premium (56x87mm) 100 szt..
SLOYCA Koszulki Standard American (56x87mm) 100 szt..
Smart Games Ucieczka Z Atlantydy
SLOYCA Koszulki Standard CCG (63,5x88mm) 100 szt.
Ocena ogólna:
Ocena rozgrywki:
Złożoność:
Losowość:
Interakcja: