Tradycje kulinarne Japonii

Ocena:
Brak ocen
Ocena 0.0 (0)
Wydawca: Hanami

Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni.

Czytaj więcej

Promocja 7,95 zł
29,90 zł
21,95 zł
Wysyłka w 24 godziny
Ostatnie sztuki
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 19,95 zł
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 21 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 21 punktów. Więcej o programie lojalnościowym przeczytasz tutaj

 

Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

- Od kiedy Japończycy jadają sushi?

- Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem?

- Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków?

- Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze restauracje - wcześniej czy później

  niż we Francji?

- Jakiej potrawy nigdy nie spróbuje cesarz?

- Z czego w Kraju Kwitnącej Wiśni przygotowuje się desery i słodycze?

Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie Państwo w tej książce - pierwszej w Polsce publikacji poświęconej japońskiej kulturze żywieniowej.

 

Ocena ogólna:

Brak ocen
Ocena 0.0 (0)
Brak ocen - bądź pierwszy!

Ocena rozgrywki:

Złożoność:

Losowość:

Interakcja:

Podstawowe informacje

Liczba stron: 176

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

Wydawca: Hanami

Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Wydanie: 2006

Opinie o produkcie

Ocena ogólna:

Brak ocen
Ocena 0.0 (0)
na podstawie 0 ocen

Ocena rozgrywki:

Złożoność:

Losowość:

Interakcja:

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Zapisz się do naszego newslettera!

Otrzymasz najnowsze informacje o promocjach, nowościach
i obniżkach
w naszym sklepie.

Możesz zrezygnować w każdej chwili. W tym celu należy odnaleźć szczegóły w naszej informacji prawnej.