Tradycje kulinarne Norwegii
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne.
Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków.
"Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
Podstawowe informacje
Liczba stron: 240
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Wydawca: Hanami
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydanie: 2022
Akcesoria i dodatki
Opinie o produkcie
Ocena ogólna:
Ocena rozgrywki:
Złożoność:
Losowość:
Interakcja:
Ocena ogólna:
Ocena rozgrywki:
Złożoność:
Losowość:
Interakcja: